maandag 30 april 2018

In gesprek met wethouder Evers

Er was enige tijd geleden een afspraak gemaakt door een medewerker van de Gemeente Rucphen want Wethouder Evers wilde een kennismakingsgesprek met de molenaars.

Dus om 1 uur werden we verwacht, na heel even wachten kwam Dees Melsen ons ophalen en nam ons mee door deuren die alleen opgingen als Dees er iets bij hield. Trap op, nog een trap, gangetje door weer een deur, nog een gang en weer een deur. En langzaam aan kwamen we in de luxere gedeeltes van het gemeentehuis. Hier even wacht want de wethouder is nog heel even in gesprek.
Daarna mocht en we plaats nemen in de raadskamer en ook Dorith van de Wegen had zich bij ons gevoegd.

Na een voorstel rondje was de vraag waarom we molenaar waren geworden en hoe we het tot nu toe vonden. Ook Dees, Dorith en Cees Evers hebben zich voorgesteld. Cees is dus de wethouder met een aantal zaken in zijn portefeuille, waaronder de monumenten en cultuur. Daaronder vallen dus de molens. Dorith en Dees zijn beleidsmedewerkers die resp. samenleving en ruimtelijke ontwikkeling onder hun hoede hebben.
Wij hebben uit mogen leggen wat er tijdens de januaristorm is gebeurd en wat de gevolgacties waren geweest. Evers was blij te horen dat wij tevreden waren over de acties die daarna door gemeente en molenmakers uitgevoerd zijn. Ook hebben wij het gehad over de toekomst van de beide molens, de Hoop en de Heimolen, in Rucphen. De Hoop wordt beheerd door een stichting die de kosten niet kan dragen, maar daar wordt over nagedacht en de Heimolen wordt verkocht. Cees en Dees waren erg blij met de partij die interesse heeft in de molen. Zij denken dat deze partij de molen weer midden in de samenleving kan zetten. In het verleden stond de molen ook midden in de samenleving doordat de mulder het meel voor brood of pap maalde.
We hebben ook nog te horen gekregen dat er allerlei zaken geregeld zijn die moesten plaatsvinden voor de verkoop. Er worden bv een groot aantal parkeerplaatsen gerealiseerd.

Na een uurtje met koffie en veel informatie richting gemeente en ook in onze richting gingen we tevreden uiteen.

Wordt vervolgt....     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten