zondag 30 april 2017

Wind

Vandaag was de voorspelling prachtig zonnig weer en dat was het ook.
Jesse zou niet komen en ook Joep was afwezig. Dus we moesten het weer samen rooien.

De molen in de juiste richting gezet, boven open gemaakt en gesmeerd, uitgelicht en uit zijn werk gezet. Nog even gekeken, maar er waren geen takken meer naar binnen geduwd door de vogels.
We hadden tijdens het kruien gekeken wat voor zeilvoering er nodig zou zijn. Ik dacht aan twee halve, maar de wind was nog wat toegenomen en zeilvoeren was niet nodig. Hij draaide zo ook lekker.
Daarna zijn we de zakken gebroken mais die boven stonden naar beneden gaan halen want die moeten binnenkort weer omgeruild worden voor andere zakken. Die wil Niek tijdens het nationale molen weekend gaan malen.

Ik heb nog een paar maal geprobeerd om de molen netjes stil te zetten, maar dat valt niet mee. De ene keer ben ik te voorzichtig de andere keer staat hij op het verkeerde plek stil. Maar het gaat toch wel steeds beter.
Later kwam Jesse ook. Ook nog wat bezoekers gehad, een stel heb ik een en ander verteld over de molen. Met een ander stel heeft Niek een tijd staan praten, dat bleek een ex-collega van hem te zijn.

Opeens was het tijd om op te ruimen en naar huis te gaan. Alweer te laat thuis.   ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten