donderdag 15 maart 2018

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Enige tijd geleden had ik een uitnodiging ontvangen van Gerard Troost van de Rijksdienst voor Culturrel Erfgoed (RCE) om eens te komen kijken wat ze hadden voor de motorendatabase.
Pieter ging graag mee, ook Leo en Bert (MolenDataBase.nl) sloten aan. Uiteindelijk sloot ook Erik Stoop (Stichting Molendocumentatie) zich nog aan.

Om circa 12 uur zouden wij de anderen ontmoeten bij rest De Overburen in Amersfoort. Onder genot van koffie en een lunch konden wij kennis maken en de Strategie bepalen. Na deze bezigheden zijn we naar het Smalle Pad gewandeld. Helaas was het weer niet geweldig, het regende gestaag.

We werden ontvangen door Gerard en we maakte kennis met Jeroen Grundmeijer die  Informatiebeheerder Bibliotheek en Collecties is.
Op een wagentje had hij een aantal archiefdozen bij zich waarin de documenten zitten waar we voor gekomen zijn.
Na een tafel gevonden te hebben bij een koffiemachine wordt doos voor doos even doorgekeken. Al snel hadden Bert en ik door dat we het beste foto's van interessante documenten kunnen maken om deze later te kunnen bekijken. De anderen keken ook wat door en bespraken allerlei zaken.
Zo werd doos na doos bekeken en vastgelegd.
Na enkele uren grasduinen vonden we het allemaal welletjes en zijn we, na afscheid genomen te hebben, ieder onze eigen weg gegaan.

Pieter en ik zijn terug naar West Brabant gegaan. Helaas, de heenweg was vlot verlopen en de terugweg verliep dus niet vlot. Files en oponthoud....

Het was een interessante dag,

  • Bert en ik hebben een heleboel interessante documenten gezien, 
  • ik ben door Erik uitgenodigd een dagje mee te draaien op de Cabouwse Molen, 
  • en we hebben kennis gemaakt met de andere redacteuren van de Molendatabase.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten