woensdag 22 augustus 2018

Stofzuigen en bezoekers

Normaal zijn de molenaars op donderdag aanwezig, maar omdat ik a.s. donderdag niet aanwezig kan zijn ben ik vandaag op de molen geweest.
Het was vandaag een drukke, succesvolle dag. Het begon met het zoeken naar de nieuwe stofzuiger. Ton had hem besteld en verwachtte hem zo spoedig mogelijk te hebben. Het liep blijkbaar niet zo vlot als hij verwachtte en er was geen stofzuiger.
Daarna is er aan de Jacobsladder gewerkt. De lagerhuizen zijn schoon gemaakt en na het aanbrengen van de band kon de rol weer op zijn plek gelegd worden. De kappen van de lagerhuizen zijn weer vastgezet. En hij draait nu mooi. Er zit wel een onbalans in de band, maar dat is altijd al zo geweest. Met de hand een paar keer rond gedraaid. Nu nog afwerken. Luiken op hun plaats aanbrengen en dergelijke.
Tussendoor wat mensen op bezoek gehad. Enkele echtparen, een man alleen die langs gefietst kwam. Een groepje mensen uit Limburg, 6 in getal, waarvan ik met twee man de hele molen heb bekeken. Als laatste twee meisjes van een jaar of twintig die uit Roosendaal gefietst kwamen en ook de hele molen hebben bekeken. Ze waren aardig op de hoogte over de verkoop van de molen....
Met verschillende mensen heb ik het over de nieuwe plannen gehad, men was positief over de plannen.
Vroeg in de middag kwam Peter langs en vroeg naar de stofzuiger. Ik antwoordde dat deze er niet was. Peter op weg, want de stofzuiger was gisteren geleverd. En jawel, 10 minuten werd hij gebracht. Dus vanmiddag de maalzolder en de steenzolder gestofzuigd, inclusief spinrag van de muren. Soms krijgen we te horen dat de molen mooi schoon is, maar dat zal alleen maar beter worden. 
Molen open: 9:40 - 15:50 uur
Weer: zonnig met wat verspreide bewolking, temperatuur circa 22 graden en de wind was west, circa 3 Bft.
Aantal bezoekers: 13 volwassenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten