donderdag 22 november 2018

November

Op 8 november waren we met drie man (Joep, Jan en ik) op de molen. Snel op gezeild en laten draaien. Jan, die voor de tweede keer aanwezig was, kreeg links en rechts uitleg over allerlei zaken tot in de kap aan toe. Hoe dingen heten, waar ze voor dienen, waarom het op een bepaalde manier vast geknoopt zit enz.
In de middag nog wat schoongemaakt en opgeruimd.


15 november was ik niet aanwezig, Joep wel.

Maar de 22-ste waren Joep en ik weer aanwezig. Joep had was naar boven toen ik kwam en had alles al klaar. Omdat het vandaag koud was zijn we eerst koffie gaan drinken en op dat moment meldde onze eerste bezoeker zich: Pieter. Na een beker koffie aan het werk, de molen opzeilen. Kruien was niet nodig, de wind waaide uit de juiste richting. Na even draaide hij dat het een lieve lust was. Nog wat gekletst over vakbonden, de regering en Sinterklaas.
Na het eten stond de molen stil. De wind was weggevallen. Dus de vang er op en ik ben de kap en kapzolder gaan stofzuigen. Joep is een en ander gaan smeren. Vooral wat draaipunten van de koningsspil, luias en dergelijke. Daarna nog koffie en kwam de tweede bezoeker van deze dag. Een mevrouw die ik al eens eerder gezien heb. Ze vertelde geïnteresseerd te zijn in molens en is samen met Joep rond gaan kijken. Het gevlucht was alweer gestopt en ik ben gaan afzeilen. 

Om half vier terug naar huis gefietst.